KLco tar form – En före detta fabrikslokal i Varberg

I slutet av april 2020 tog vi emot nycklarna till en gammal industrilokal i Varberg.

Här invigdes Varbergsverket & Gunnebo bruk år 1918 då de hade fattat ett beslut om att möta en ökande efterfrågan på ståltråd och spik genom att bygga en ny fabrik. Fabriken byggdes där vi idag huserar då Varbergs unika läge vid havet var väldigt bra för sjötransporter.

Varbergsverket drevs i Gunnebo bruks regi ända fram till år 1987 men numer fylls fabrikslokalerna av en rad mindre verksamheter och olika entreprenörer. Här finner man nu både restaurang, blomsterbutik, bageri, loppisar, konditori, inredning, kläder, tyger, vintagebutik, smycken, gym, keramik, konst och mycket mer. En kreativ mötesplats – minst sagt. 
Här hör vi hemma.

Målarna hade knappt hunnit stryka sista penseldraget förrän vi bar in våra möbler och KLco började ta form. Tanken var att använda så mycket vintage och återbruk som möjligt och samtidigt förmedla inspirerande miljö man blir nyfiken på. 

En betongbänk som används av flera verksamheter på området fick vi ta över och vårt kök började ta form. Det enda överskåpet som skulle få hänga på väggen var ett handmålat från 1844. 

Ledord – Vintage, eklektiskt, återbruk, Sri Lanka, brända toner, konst & växter.

Så nu sitter jag här – jag, Kristin Lagerqvist, skapare av Klco – redo för ett ordentligt äventyr.

Det har funnits en stor nyfikenhet kring vad det är som tar form – är det en butik, ett upplevelserum, en ateljé, ett kontor, ett utbildningscenter, ett café eller en fotostudio?
Ja, det är väl lite av allt skulle jag vilja säga.

Mest av allt vill jag skapa en ett forum där det finns möjlighet att bidra till en mjukare värld att leva i. En kreativ plats för olika generationer att landa på både digitalt och fysiskt – ett ställe där både drömmar och kunskap kan utbytas.

KLco är ett livsstilskoncept som kommer ha ett eget sortiment knutet till varumärket och alla produkter som har tagits fram finns det en personlig berättelse bakom.
Jag vill berätta om min farmor Mildred som lärde mig att jag kan finna tröst i en trädgård. Jag vill också berätta om min modiga mormor Ruth som körde Borås finaste bubbla.

Ta en kik på vår första moodboard.
Den satte känslan för både inredning och sortiment och gick i mjuka brända toner.

/Kristin, KLco

One thought on “KLco tar form – En före detta fabrikslokal i Varberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *