header_te

#klcote

I vårt tesortiment finner du tio olika teblandingar –  fyra gröna, två svarta, två med örter, ett vitt och ett rött te. 

Allt riktigt te kommer från en buske som heter Camelia Sinensis. Det finns te i många olika färger och nyanser men alla kommer alltså från samma buske. Hur man preparerar och hanterar bladen från tebusken avgör vilken färg teet får.

Grönt te
Detta te är det som dricks mest i Japan och Kina. De gröna bladen oxiderar inte utan de torkas direkt efter skörd, vilket gör att det bevarar många av sina hälsosamma ämnen, till exempel antioxidanter och vitamin C.

Vitt te
För att få vitt te plockar man endast de vita tebladsknopparna och de små späda, silverfärgade bladskotten. De fina skotten plockas för hand under våren och torkas sedan genast varsamt.

Svart te
Detta te görs främst i Asien men förekommer på de flesta håll i världen. När tebladen är mogna plockas de och torkas med hjälp av stora fläktar. Under torkningsprocessen oxiderar teet vilket gör att det får sin svarta färg.

Örtte
Örtte ses som en hälsodryck i många kulturer och har även använts som huskur långt tillbaka i tiden. Det består av olika smakrika örtblandningar som alla har olika effekter för kroppen.

Rött te
Rooibosbusken är en perenn som växer i Sydafrika. Bladen från busken plockas, strimlas och lämnas att jäsa i rullar eller nedgrävda i jorden, för att slutligen torkas.